Drugim Delta Winter Rally Show natjecanjem u Čazmi otvorena sezona 2022.

Posted on: 9 veljače, 2022

Nova sezona Otvorenog prvenstva Zagreba počela je 2. Delta Winter Rally Showom. Makadamsko natjecanje u Čazmi i okolici krenulo je asfaltnim prologom u središtu grada, a okupilo je 23 posade iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Vodstvo je od prvog brzinskog ispita preuzela slovenska posada Darko Peljhan i Matej Čar u Mitsubishi Lanceru Evolution IX i nije ga ispuštala do kraja. Nakon pet brzinaca imala je 57.2 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasirane Danijela Vojvodića i Lanu Sutlović, također u Lanceru Evo IX. Slijedili su Nenad Lončarić i Tajana Vojvodić Pinky u Subaru Imprezi STi s 1:41.2 sekunde zaostatka za pobjednicima.

Publika uz stazu mogla je uživati i u vožnjama legendarnih hrvatskih vozača Nike Pulića koji je sa suvozačem Zoranom Raštegorcem nastupio u Fordu Fiesti Rally4 i izborio sedmo mjesto ukupnog poretka te Tihomira Filipovića koji je nakon tri desetljeća prekinuo sportsku mirovinu i s navigatoricom Aleksandrom Kovačić u Fordu Fiesti Rally3 izborio osmo mjesto generalke.

Iduće rally natjecanje održat će se od 25. do 27. ožujka pod nazivom Rally četiri rijeke Karlovac.